Подходящо оборудване за професионален лов

Подходящо оборудване за професионален лов

За интервю при нас гостуват специалистите от ловен магазин Spyboar.com

Какви са ТОП марките в ловното оборудване?

Безспорен е факта, че всички новости и технологии идват от САЩ, все пак статистически има над 40 милиона ловци, това наистина е впечатляващо число и пазара е огромен. За това смело мога да кажа, че всички новости идват от там, следователно и фирмите, който произвеждат и разработват продукти за лова там са водещи.
Някой от по-известните марки са:

 • GSM Outdoors, която е голяма фирма с няколко бранша:
  Ловни камери (Stealth cam), Автоматични хранилки (American hunter), Слушалки за лов (Walker’s), осветление за лов и къмпинг (CYSLOPS), колиматори (SSI), Електрони звукови примамки (Western River)
 • Moultrie feeders: които са също производители на хранилки и камери
  Spromise, които са китайска фирма, но произвеждат камери за немски и американски компании като Spartan и други.
 • Coleman световна марка за outdoor оборудване, къмпинг маси, столове, легла, дюшеци, завивки, спални чували, хладилни кутии, осветление, огромен асортимент от палатки като започнем от любителски до най-висок клас за експедиции.
 • Dogtra , които произвеждат специални каишки за проследяване на ловни кучета
 • Tracker Oy също специализирани каишки със GSM технология
 • Canicom – каишки за обучение на кучета
 • Liggo – осветление за лов и къмпинг

Както и много други марки 🙂

Комбинацията от ловна камера и автоматична хранилка изглежда е много добра комбинация в лова. Това факт ли е?

Безспорен факт комбинацията от ловна камера и автоматична хранилка е най-добрия начин да проследявате , запознаете и оцените движението на дивеча в ловните полета.
Почти всички клиент притежаващ хранилки си закупува и камера за да може да има реална представа за това какви видове животни и какви навици имат те през различните сезони.
Подходящи ли са ловните камери, за наблюдение на диви животни през нощта и нощен лов?
Чрез новите технологии които са камери с напълно невидима подсветка категорично фотокапаните са подходящо за наблюдение на дивеч през нощта. Те обаче, не са подходящи за нощен лов, тъй като там се използват други видове прибори, термални оптики, както и такива за нощно виждане и различни други продукти, но не и ловни камери.

Какво друго ловно оборудване препоръчвате за нощен лов?

За нощен лов препоръчвам термални оптики. Аз лично не съм привърженик, а и в България нощния лов е забранен. Не сме експерти в тази продукти и наистина не мога да препоръчам някоя конкретна марка.

Ловните кучета са много популярни сред ловците в България. Предлагате ли продукти специализирано в тази насока?

Да лова с кучета в България е популярен от далечни времена. Дори знаете имаме добра ловна българска порода гончета.

Предлагаме наистина огромен арсенал от продукти, ако така мога да се изразя свързани с лова с кучета, който по мое мнение е най-интересния лов, защото динамиката и емоциите са най-големи.
Предлагаме аксесоари за ловни кучета като защитни жилетки, специални светещи каишки. Едни от най популярните ни продукти са GPS каишки за кучета.

Най-добри смятам, че са каишките на Dogtra и Tracker Oy, въпреки, че в България най-популярни са каишките на Garmin, които лично, аз не харесвам толкова много.
Предлагаме всевъзможни модели с различни предимства една спрямо друга, някой имат опция за гласова комада, други работят със SIM карта и мобилно приложение изобщо голям избор от продукти.
НЕ са за подценяване и каишките за обучения на кучета. Най-силни са Dogtra и Canicom това разбира се е по мое мнение. Задължително е всеки ловец с куче да закупи първо тренировъчна каишка, за да възпита кучета и чак тогава да си взема каишка с GPS.

Какви продукти туризъм, предлагате има ли марка, която се отличава значително от останалите?

Конкуренцията в оборудването в туризма е огромна. Предлагането наистина е голямо, забелязваме, че масовите и по-евтини стоки са предпочитани, което според нас не е правилния избор , но клиента се съобразява с бюджета си. Не мога точно една марка да назова конкретно, но световните и утвърдени марки определено са със значително предимство пред останалите.

Coleman е водеща марка в САЩ за производство на хладилни кутии, къмпинг маси и столове, палатки, шатри, изобщо цялата гама от продукти свързани с къмпингуване. Други марки, който набират популярност за Highlander (оборудване за къмпинг и туристическо облекло), Liggo (производители на иновативен продукт за осветление).

Други марки например за обувки са Aku – италианска марка със прекрасно съотношение цена, качество и производство в Европа (Основно Румъния и Италия). Други марки които се сещам за обувки за Aplina, Scarpa, La sportive, Meindl, всяка от изброените е правилен избор и няма да съжалявате.
Има разбира се и много висок клас оборудване, където цените наистина са сериозни. Ние залагаме на среден клас стоки с тенденция да обхванем и високия клас оборудване.

В каква насока ще развивате Spyboar.com в бъдеше?

Целите ни са свързани основно в разработването на приложение с което ще потребителите ще могат да контролират хранилките си и камерите през мобилния си телефон.
Идеята на това приложение да не се ограничаваме само два-три сектора, а да включим и продукти които са с ежедневна употреба, като например да можем да си включваме отоплението през телефона, да си включим осветлението изобщо отдалечен контрол и наблюдение.
Ще се опитаме да разнообразим и предлаганите продукти в сферата на туризма с качествени продукти и сигурни партньори. За повече информация можете да посетите магазина https://spyboar.com/
Имаме идеи свързани с фотография и заснемане на видеоклипове, както и предлагане на услуги свързани с продуктова фотография и видео заснемане.
Вече имаме такива стъпки и може да разгледате канала ни в youtube, там сме публикували десетки видео клипове.

Share this post