Полезна и безопасна храна за кучета

Полезна и безопасна храна за кучета

Въпреки че списъкът с храни за кучетата, които трябва да избягват е наистина доста дълъг, то списъкът с храни, които можете да давате на кучето си, също е доста голям и полезен! Някои от най-безопасните храни, на които кучетата са склонни да се наслаждават с най-голямо удоволствие, се изразяват в дехидратирано пилешко или говеждо месо в много малки количества, почистени ябълки без семки, зелен фасул и моркови. Това разбира се само приятни добавки към основната храна за кучета от зоомагазин, която ще им донесе необходимите протеини, минерали и витамини.

Популярни храни за кучета, които са безопасни

Ето някои популярни храни, които са безопасни за консумация от кучета. Този списък ще ви помогне да започнете да намирате вкусни лакомства за куче освен тези от зоомагазина, за да разнообразявате диетата му от кучешка храна.

Полезни плодове като добавка към основната кучешка храна

1. Ябълки, портокали и банани

Въпреки че трябва да избягвате сърцевините и семената на ябълките, защото те са наистина токсични, месестите части на ябълките без семки са много подходящи за кучетата. Най-добре е да отрежете малко парче от ябълка, за да няма опасност кучето ви да се задави докато я яде. Можете да комбинирате основната храна за кучета с парче ябълка без семки и така всички ще са здрави и щастливи. Портокалите са безопасни, ако се дават в малки количества, а в умерени количества бананите, естествено без кората, също могат да бъдат вкусно лакомство за кучета.

храна за кучета

2. Боровинки

Боровинките са вкусни лакомства, които вашето куче много вероятно ще хареса, а те съдържат много антиоксиданти, полезни фибри и витамин С, които са много добри за здравето на вашето куче.

3. Пъпеш, манго, праскови, круши, ананаси и диня

Има много голям брой различни плодове, на които кучето ви може спокойно да се наслади, така че опитайте и вижте кои ще му харесват най-много! Пъпешите са много добър избор за добавка към основната храна за кучета от менюто. Вашето куче също може да обича диня, ако премахнете корите и семките разбира се, то тя ще бъде безопасна и полезна и ще му донесе нужната хидратация.

храна за кучета

Динята е съставена предимно от вода, така че може да бъде особено вкусна в много топъл ден. Мангото, прасковите, крушите и ананасите също така са безопасни, но в много малки количества. Трябва да сте сигурни, че сте махнали всички семки, костилки и цялата вътрешност, преди вашето куче да се наслади на плодови лакомства за кучета.

Полезни зеленчуци и млечни продукти като бонус към храната за кучета

1. Моркови, краставици и целина

Запомнете тези 3 чудесни зеленчука много добре: моркови, краставици и целина. Тези зеленчуци са много добър вариант за кучета с наднормено тегло, тъй като са с изключително ниско съдържание на калории. Морковите имат онази приятна хрупкавост, която кучета обожават като кокал след основата храна за кучета. Парчета целина също са приятни за хрускане и отстраняват лошия дъх. Краставица съдържа изключително много витамини и минерали и малко въглехидрати или мазнини, което я прави чудесна компания за кучешката диета.

2. Сирене

Кучетата в общи линии не трябва да ядат мляко и млечни продукти, но малко сирене би им се отразило добре, освен ако вашето куче не алергично към лактозата. Трябва да избягвате да им давате сирена с високо мастно съдържание, тъй като е вредно за тях.

Всичко полезно за нас хората ни се струва инстинктивно полезно и за нашите домашни любимци, но уви, това не е така. Добре е да не се ограничавате откъм разнообразни лакомства за кучето, но и да внимавате какво давате като добавки към основната храна за кучета.

Share this post