6 неща, които ще гарантират вашата безопасност при ПТП

6 неща, които ще гарантират вашата безопасност при ПТП

По-голямата част от водачите на превозни средства никога няма да попаднат в сериозна автомобилна катастрофа, но въпреки това трябва да сте наясно какво да правите и какво не. След ПТП със сигурност ще минете през автосервиз и ще ви кажат какви части от колата ви трябва да се сменят.

За да намалите замърсяването на околната среда с производството на нови авточасти и да минимизирате разходите си, потърсете в автоморга всичко необходимо. Cars4u е автоморга в София с дългогодишен опит и богат асортимент от авточасти втора ръка като се нарежда сред най-големите и специализирани компании в тази сфера. Гамата от авточасти втора употреба е систематизирана за по-удобно, бързо и лесно намиране на необходимата част и се обогатява буквално с всеки изминал ден.

Задължително е да знаете какви действия да предприемете, ако претърпите тежка катастрофа на пътя. Предприемането на прости действия може да ви помогне да защитите живота си и живота на хората около вас.

1. Първо и най-важно – не забравяйте да останете спокойни!

Поемете няколко пъти дълбоко въздух и прегледайте каква е обстановката. Това ще ви помогне да запазите спокойствие, докато обработвате събитието в ума си. След като се успокоите трябва да се опитате да отидете някъде в безопасност. Преместете автомобила си на безопасно място, ако можете. В противен случай, ако не е в движение – просто излезте от него и се насочете към най-близкия тротоар.

2. Оценете степента на нараняванията!

Ако можете да направите това безопасно, опитайте се да се насочите към други превозни средства, участващи в сблъсъка. Опитайте се да установите състоянието на хората и ако има наранявания, незабавно се обадете на 112. Всички наранявания трябва да бъдат оценени от лекар на мястото на катастрофата. Запомнете много добре : никога не трябва да местите човек, който е претърпял нараняване при автомобилна катастрофа. Преместването на човека може да причини допълнително увреждане на гръбначния стълб и краката му.

3. Обмен на застрахователна информация

Ако нараняванията са ограничени и другите страни, участващи в инцидента, могат да общуват с вас свободно, разменете си застрахователната информация по полиците си, за да осигурите безпроблемен процес за двамата. Завършвайки това действие в ранните етапи след инцидент, можете да предотвратите бъдещи застрахователни проблеми.

4. Предоставете на полицията Вашата информация

Полицията вероятно ще бъде на мястото на инцидента след кратък период от време. След като бъдат извикани, е важно да им предоставите възможно най-много информация за произшествието и за вашите действия както преди, така и след това. Това ще помогне на полицията да определи дали е необходим полицейски доклад.

5. Обадете се на близък човек и се уверете, че има кой да ви прибере удома

След като полицията приключи работата си и ви посъветва за бъдещи действия, вече можете да напускате местопроизшествието. Обадете се на близък човек, ако почувствате, че не можете да шофирате. Вероятно нервите ви ще бъдат засегнати от инцидента и ако някой друг ви откара до дома, може да ви помогне да се успокоите.

6. Обадете се на застрахователите, ако трябва колата ви да бъде извозена до сервиз.

След като полицията приключи работата си, обадете се на застрахователите. След като колата ви е в сервиз и ви посъветват какви части трябва да смените по нея, не взимайте прибързани решения, защото ще ви струват скъпо. Първо потърсете необходимите авточасти в автоморга, така ще бъде най-изгодно за вас.

Share this post