Как да си направим ефектни бижута с подръчни материали

Как да си направим ефектни бижута с подръчни материали

Бижутата са специфичен аксесоар, който отразява вашето усещане за красота и естетика.
Понякога е доста трудно да се намери подходящо бижу, което да се съчетае с дадена дреха, но това не бива да става причина да се отказвате от тези аксесоари. Всъщност вие сами можете да си измайсторите уникални бижута с подръчни материали, а за целта се искат само малко време, сръчност и желание.

За да се наслаждавате и носите красиво бижу по ваш вкус, просто опитайте да го направите сами.

Особено ефектни и лесни за направа са мини обиците с форма на панделки. Те могат да бъдат изработени от плат или кожа. Ако сте си шили рокля по поръчка и са ви останали парченца плат, можете да си направите различни обици, които ще подхождат на тоалета ви.
Достатъчно е да изрежете малко парченце плат и да го прегънете, за да се получи мини панделка.
Промушете в средата сребърно телче за обеци, което ще ви послужи за основа на обецата. Можете да го украсите с мънисто.
Необходимо ви е винтче за обеца, което може да купите от всеки магазин за бижута.
Вашите уникални и ефектни обеци от медицинска стомана са готови.
Ако сте се запалили по идеята да творите бижута по собствен дизайн, можете да си направите и колие или гривна по същия начин.

Необходима ви е корда, закопчалка и сенци.
Завържете закопчалката в единия край на кордата, увийте тънка лентичка плат и нанижете сенците. Завършете колието или гривната с тънка лента от плата и прикрепете другата част на закопчалката.
Можете да си направите по-късо колие – чокър, което се носи плътно по врата, или малко по-дълго, в бохо стил.
Ефектен и красив пръстен може да си направите сами като използвате обикновена халка и към нея прикачите мини цвете от прозрачен плат или кафиде.
Със същия успех можете да си измайсторите шармантни обици, като прикачите цвете от органза или панделка към обикновени халки. За да стоят стабилно можете да използвате фина сребърна тел, която да увиете около халките или да ги залепите с капка силикон.
Навсякъде по света се ценят ръчно направените предмети, създадени по индивидуален дизайн. Несъмнено има голяма разлика между фабрично произведените бижута, от които се предлагат хиляди еднакви бройки, и ръчно изработените модели.

Когато едно бижу е с уникален и неповторим дизайн и в неговата направа са вложени старание, фантазия и творчество, то може да се превърне в чудесен подарък за ваша приятелка или близка.
Ето как с малко средства и усилия можете да се сдобиете с красиви бижута и да подарите уникален подарък на скъп за вас човек.

За да се радвате по-дълго време на вашите ръчно сътворени бижута е необходимо да ги съхранявате добре. Можете сами да си направите красиви кутийки за бижута, които ще ги предпазят от прах и повреди.
Поднесете като падарък ръчно направено бижу на ваша приятелка като измайсторите и красива подаръчна кутийка. Прикрепете мило послание от вътрешната страна на кутията и изненадата ще бъде страхотна.

Share this post