Основни грешки при избор на детски колички

Основни грешки при избор на  детски колички

Младите родители смятат, че детските колички се избират така лесно, както и детските дрешки. За съжаление това не е така. Детски колички се избират почти като семеен автомобил. Всичко трябва да е практично и комфортно за всички.

В магазина мнозина допускат едни и същи грешки. За да не ги допуснете и вие, избягвайте това.

Избирате най-скъпата количка

Не винаги най-скъпото е най-доброто. Всеки се е убедил в това от собствен опит. Обикновено в магазините за бебешки артикули, търговците започват с най-скъпите модели, които не винаги са най-доброто на пазара. В повечето случаи цената им се определя от марката, а не от удобството и качеството на модела.

Спирате се на модна марка

Често младите допускат грешката да търсят количка на определена модна марка, без да се интересуват какво точно е предимството им пред останалите. Не забравяйте, правилно избраната количка гарантира безопасността и здравето на вашето дете. Сляпото робуване на марката без практическата стойност е неоправдано, когато става дума за най-ценното нещо в живота ви.

Не осъзнавате разликата между зимна и лятна количка

Без значение каква марка са, количките са два вида—зимни и летни. Зимните колички са с достатъчно голям и удобен кош, за да може детето да комфортно спи по време на разходката. Те са значително по-обемни и поскъпи, но са и много по-здрави и практични. Независимо от времето навън, детето ще е на закрито и ще може спокойно да си спи, когато се умори от разходката. Няма опасност да бъде намокрено от дъжд или сняг. Вятърът също няма да е проблем. Кошът на тези колички може да се използва като столче за колата или за легло, когато сте на излет с бебето.

Не съобразявате количката с ежедневните си дейности

Когато купувате количка, трябва да имате предвид какви ще са основните ви ежедневни дейности. Не всяко едно допълнение и качество на количката ще ви е от полза. Не е оправдано да давате пари за нещо, което няма да използвате.
Когато основните ви разходки ще са предимно в парка, изберете голяма и стабилна количка, в която бебето ви ще може спокойно да спи.
Когато ще се налага да правите дълги преходи през централните градски улици, вземете си лека и маневрена количка, която има амортисьори и големи гуми.
Ако ще излизате по-рядко и ще носите бебето предимно в слинг, вземете си лесно сгъваема количка. Така ще можете лесно да я пренасяте, когато се наложи да я използвате.

Прекалено много аксесоари

Също като при избора на количка, помислете кое ще използвате и коя количка за вас е най-практичния избор. Не взимайте просто така, защото ви харесва.

Share this post